UxC formand for amerikanske Utilities: Købe amerikanske

Resumé: Asiatiske konkurrence og mulige levering stød til markedets uran, UxC formand Jeff Combs opfordrer USA utilities til at “støtte udvidelsen af produktionen i USA.” Han mener, er der en god chance for $50/ pund uran i år. “Enhver chok at levere kunne sende meget, meget højere priser.”

StockInterview: Hvordan ville du opsummere uran marked lige nu?

Jeff kamme: Der er en meget stram efterspørgsel situation, der eksisterer nu for leverancer over de næste mange år. Hvis du skulle i dag til at købe uran til 2007, 2008 og 2009, er der ikke meget tilgængelige leveringen. Forsyningssikkerheden må balancen er meget stram, og jeg tror, der vil afspejles i priserne fortsætter med at stige i et stykke tid, da utilities søger at udfylde efterspørgsel efter disse levering år. Da de fleste kontraherende i uran er gjort på sigt, ser du altid ud flere år. Ved den tid, du nå frem til 2009, for eksempel, ønsker du for at udfylde behov i 2012 og videre frem. På dette tidspunkt kan forsyning har reageret tilstrækkeligt, eller endda “over svaret.” Naturligvis eller ej til forsyningssikkerheden må balancen er strammere så afhænger af, hvordan kernekraften udvidelsen skrider frem på det tidspunkt, og hvad der sker med hensyn til HEU deal. Men i mellemtiden produktion vil have haft mere tid til at reagere på højere priser, og dette kunne afhjælpe nogle af forsyningssikkerheden pres.

StockInterview: Hvordan er eskalerende markedsrelaterede kontrakter påvirker prisen uran?

Jeff kamme: Det er temmelig meget en sælgere ‘ på markedet lige nu. Du har eskalerende mindstepriser, som måske ikke er for meget lavere end den nuværende spotpris. Hvis du har loft priser, de vil være meget højere end den nuværende pris, og dem vil også blive optrappet. I nogle tilfælde behøver du loft priser. I sjældne tilfælde har du ikke enten loft eller gulv priser. De fleste producenter søger at underskrive marked-relaterede kontrakter og ikke fastsætte prisen selv på grundlag af optrappet i fremtiden, selv om de ønsker ordet beskyttelse. Vid udstrækning har ikke utilities for meget valg i sagen bortset fra at vente og håbe, at den konkurrencemæssige landskab ændrer sig i fremtiden. Men i mange tilfælde de har brug at skaffe uran nu og kan ikke råd til at vente. Således skal de acceptere hvad tilbydes.

StockInterview: Du fortsætte med at se en spekulative vanvid i markedet?

Jeff kamme: Der er stadig nogle spekulative aktivitet på markedet, men jeg ville ikke kalde det så meget en frenzy. Betydningen af denne spekulative opkøb har været lidt over blæst. Samlede hedgefond/investor volumen til dato er omkring 11 millioner pund. Denne køber startede i slutningen af 2004. Hovedparten af det blev i løbet af 2005, og det er fortsat i dette år. Det vil være meget mindre over den første del af dette år kontra den første del af 2005; omkring en halv million kroner indtil videre i år versus 5.5 millioner pund gennem maj 2005. Der er sandsynligvis for meget vægt lagt på rolle hedgefonde eller investeringsfonde i markedet. Hvis du ser på markedet, har pris – især de langsigtede kontraktpriser – været førende spotprisen. Spekulanterne ikke er virkelig involveret i denne del af markedet. Over den samme tid hedgefonde/investor midler køber, har du sandsynligvis havde en tredjedel af en milliard pund transaktion under langfristede kontrakter. Hvis du gå frem flere år fra nu, du se en meget stram levering/kræver situationen på markedet. Hvis du ønskede en ren base-eskalerede kontrakt, kan basispris for dette være tæt på $50 i dag, godt lidt højere end spotpris og omkring en tredjedel eller så højere end de langsigtede pris i begyndelsen af året.

StockInterview: Vi har blevet forledt til at tro HEU aftalen med Rusland ikke vil blive fornyet. Hvad er din følelse?

Jeff kamme: Du skal overveje, hvor meget tingene har ændret sig fra da den nuværende HEU aftale blev underskrevet. Dengang kæmpede for den russiske økonomi, som var Ruslands atomkraft program. Nu er Ruslands økonomi meget mere robust, takket være energieksport. Rusland gennemlever en atomkraft renæssance af sine egne. Fra dette perspektiv tror jeg, det er helt usandsynligt, at HEU tilbud vil blive fornyet. Når jeg siger, henviser jeg til aftalen mellem agent handler for den russiske regering og agent handler for den amerikanske regering. Jeg tror ikke, det nødvendigvis betyder, at der ikke vil være nogen HEU blandet ned efter de nuværende tilbud er slut, men der kunne gøres til internt forbrug i Rusland eller bruges som forsyning til lande, hvor Rusland eksporterer brændstof for leveret af russiske reaktorer.

StockInterview: Omsætningsvolumen på spot uran marked er faldet efter hvad der skete i 2005.

Jeff kamme: Diskenheden nu er helt sikkert mindre end hvad det var sidste år. Volumen hidtil for året er 6,3 millioner pounds på spotmarkedet. Hvis denne sats blev fastholdt, ville det sætte volumen tæt på 20 millioner pund for året. Dette ville gøre det mere af en typisk marked målt i volumen fra synspunkt af nyere historie før 2005. Hvorvidt volumen er højere end dette afhænger meget af i omfang som hjælpeværktøjer, der er ud på lang sigt marked lige nu, er at få tilbyder at dække kravene i 2007, 2008 og 2009. Hvis de ikke lykkes, kan de komme tilbage ind i spotmarkedet. Der kunne sætte skub i stedet købe noget senere på året. Nogle producenter har også været at købe på spotmarkedet. Hvis denne køber opfanger, kunne det tilføje til volumen samt

StockInterview: Tror du vi se $50/ pund uran i den nærmeste fremtid?

Jeff kamme: Åh ja, jeg tror der er en god chance for, at vi vil se $50 per pund uran i år, mere sandsynligt i form af langsigtede kontrakter. Jeg tror, de højeste priser kan nås inden for de næste par år. Jeg tror, Thats når udbuddet vil være den strammeste. I vores uran markedsrapport udvikler vi tre pris scenarier – en base sag, en høj-pris sag og en lav pris sag. Pris pigge eller skyder over dens langsigtede balance i alle tre scenarier. I den høje sag, som ville være den mest dramatiske spike, vil jeg sige, det ville være et sted i intervallet $60 – $70. Prisen kunne sikkert være højere end dette, hvis hjulene kommer ud af vognen. Jeg tror, du helt sikkert ser på prisen går ind i $50s. Det er ikke alt for svært at se et scenario, hvor prisen går til $ 60 ‘er. Og så det ville komme derfra.

StockInterview: Hvad går op skal komme ned?

Jeff kamme: Jeg tror ikke, disse højere priser er bæredygtig på lang sigt. Du har også situationen nu hvor utilities gå ud at købe uran, og de er ikke at finde, hvad de ønsker for perioden 2007-2009. Det kan være, at nogle af disse nyere producenter eller producenter ved at udvide produktionen, virkelig ikke er i stand til at tilbyde leverancer i disse år. I sidste ende, vil de have forsyning at tilbyde i måske 2009 eller 2010. Da de ikke tilbyder det lige nu, kan prisen blive skubbet op en hel del, opsætning af muligheden for en korrektion i et par år når flere af disse forsyninger bliver tilgængelige på markedet. På kort sigt, uran udbud og efterspørgsel er meget uelastisk. Dette opsætter potentialet for en eksplosiv svar i pris, som bevidnet af den seneste opførsel i pris. Jeg må indrømme, vi har haft til at justere vores pris fremskrivninger opad på mere end én gang.

StockInterview: Hvad ville være på din tjekliste “chok til markedet” eller “hjulene kommer ud af vognen”?

Jeff kamme: Hvad vi har påpeget i et stykke tid er, at du har størstedelen af udbuddet kommer fra et par store produktion Centre og blandet-down HEU. Hvis du har et problem med nogen af dem, kan det have en stor indvirkning på markedet. Naturligvis har vi allerede haft problemer på Olympic Dam og McArthur floden og nu Cigar sø, selv inden det kommer i produktion. Hvis du har problemer på nogen af disse i fremtiden, eller på Rossing Ranger, vil det påvirke markedet. Hvis du havde nogle problemer med HEU aftalen mellem USA og Rusland, kunne det have en ødelæggende indvirkning på markedet. I fortiden, disse problemer har været forårsaget af brand og oversvømmelser, men andre faktorer såsom handels-politikker eller mangel på udstyr kunne have en negativ effekt forsyninger går fremad.

StockInterview: Men så hvorfor Cigar søen forsinkelse synes at passere ubemærket?

Jeff kamme: Det har ikke syntes at have fået en masse reaktion i markedet. Jeg tror, det afhænger af hvordan folk ser på det. Jeg har hørt nogen sige: “Nå, det betyder bare, at det kun tager 2,5 millioner pounds af produktion fra markedet fordi det bliver forsinket 6 måneder.” Medmindre Cameco øger den hastighed, hvormed det ramper op Cigar sø, så vil det tage mere end 2,5 millioner pounds af marked, fordi det ikke vil komme til sin ønskede produktionsniveau indtil et halvt år senere. Produktionen vil være lavere i de mellemliggende år, samt. Problemet er, at denne forsinkelse i produktionen kommer på et tidspunkt hvor forsyninger er meget stram i markedet, 2007-2009 tidsramme. Jeg tror, det kunne også have indflydelse på markedet ved at øge niveauet af varebeholdninger afholdes, fordi du virkelig ikke ved, hvornår den næste oversvømmelse eller næste problem vil opstå. Indtil produktionen udvides mere, kunne nogen chok at levere sende meget, meget højere priser.

StockInterview: Hvad gør USA utilities for at beskytte deres levering kanaler over for mulige marked chok og især i lyset af den aggressive asiatiske appetit for uran?

Jeff kamme: Det er et godt spørgsmål. Jeg tror, at USA utilities bør støtte udvidelsen af produktionen i de Forenede Stater, ud over at opretholde deres levering kanaler til store uran producerende lande, eller måske udvikle dem i Kasakhstan. Jeg tror, det er mere af en sag, som amerikanske utilities bør se på, hvad deres muligheder er, forsøger at stimulere yderligere leveringsindstillinger, og i processen fremme indenlandsk produktion. Lige nu er markedet er forholdsvis koncentreret. Der er ikke en masse leverandører. Mens udenlandske hjælpeprogrammer ikke har været, til dato, ser man på USA som en forsyningskilde, de også har et ønske om at fremme udbuddet mangfoldighed, og kunne kigge til USA for levering i fremtiden.

StockInterview: for at være afstumpede, amerikanske utilities kommer til at få fanget “med deres bukser ned,” på et tidspunkt i løbet af dette årti?

Jeff kamme: Hvis du havde nogle slags levere afbrydelse eller shock som vi talte om før, helt sikkert der ville skabe problemer, ikke bare for USA utilities, men for hjælpeværktøjer, der blev afdækket eller har kontrakt betalingsbetingelser, der relaterer til markedsprisen med ingen reel loft pris beskyttelse. Hvis du har virkelig aggressive nukleare ekspansion i Kina, hvis Indien får lov til at spille på markedet, og hvis Rusland går videre med sin reaktor ekspansion program, dette gør chancerne for pris at komme ud af kontrol lidt større ned ad vejen. Vi har advaret om disse spørgsmål for et stykke tid. Jeg tror helt klart ikke vi er ude af skoven endnu. Når jeg siger, at vi ikke er ude af skoven endnu, tror jeg stadig, at nogle utilities kan lægge for meget tro i løbende priser i, at de mener, at de nu højere priser vil tage sig af problemet med fremtidige forsyninger. Højere priser vil helt sikkert stimulere mere produktion, men jeg mener, at du skal stille spørgsmålet, om disse priser er modgift til forsyningsproblem, eller om de er mere et symptom på en alvorlig underskud på udbud, der står over for markedet. Svaret på dette sandsynligvis bestemmer hvordan proaktiv utilities vil være i sikre fremtidige forsyninger. Vi skrev en redaktionel i 2003 mener jeg ganske godt fanget tilstand af markedet på tidspunktet og det miljø vi har set siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.